Дослідження: Відвідуваність міністрами засідань уряду у 2013 році

Міністр закордонних справ Леонід Кожара, міністр оборони Павло Лєбедєв та міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко були найменш дисциплінованими членами Кабінету Міністрів України у 2013 році. . Вони відвідали лише 51, 58 та 61% минулорічних засідань уряду, відповідно. Про це свідчать результати аналізу протоколів урядових засідань, отриманих Центром політичних студій та аналітики. Всього у 2013 році відбулося 74 засідання КМУ. Такий висновок зробили експерти Центру Політичних Студій та Аналітики у ході свого дослідження


Якщо низку відвідуваність Леоніда Кожари ще можна пояснити необхідністю закордонних поїздок,  то причини ігнорування урядових засідань з боку Павла Лєбедєва та Віталія Захарченка залишаються незрозумілими. 
Нинішній виконуючий обов’язки прем’єра Сергій Арбузов, перший віце-прем’єр –міністр, також не відрізнявся високою дисципліною – він пропустив майже 40% урядових засідань у минулому році. 
Найбільш дисциплінованими урядовцями виявилися сам Микола Азаров (відвідав 95% засідань), Дмитро Табачник, міністр освіти та науки (92%) та колишній міністр юстиції Олександр Лавринович (91%). 
Варто нагадати, що згідно із Регламентом Кабінету Міністрів України, члени КМУ беруть участь у його засіданнях особисто. Вони можуть бути відсутніми у разі відпустки, відрядження, через хворобу або з інших поважних причин. Питання відсутності «із інших причин» член уряду має узгоджувати із прем’єр-міністром. 
Показники відвідуваності урядових засідань всіх членів уряду наводяться у таблиці нижче.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *