Одеса не готова до е-аукціонів. Дослідження.

Половина обласних державних адміністрацій, міських рад обласних центрів, а також районних державних адміністрацій та міст не готові до проведення електронних аукціонів. Про це свідчать результати спеціального дослідження Центру Політичних Студій та Аналітики та Інституту Політичної Інформації. 

Половина обласних державних адміністрацій, міських рад обласних центрів, а також районних державних адміністрацій та міст не готові до проведення електронних аукціонів. Про це свідчать результати спеціального дослідження Центру Політичних Студій та Аналітики та Інституту Політичної Інформації.
    Із 1 січня 2013 року всі державні замовники України зобов’язані розпочати проведення реверсивних електронних аукціонів, згідно із змінами до закону «Про здійснення державних закупівель», які були прийняті Верховною Радою на початку червня 2012 року.
      Для цього замовники повинні були придбати посилений сертифікат електронного цифрового підпису (ЕЦП) у одного із акредитованих центрів сертифікації ключів.
      Проте, за місяць до Нового року, більше половини обласних державних адміністрацій, міських рад обласних центрів, міських рад та райдержадміністрацій не мають ЕЦП.
     Більш того, значна частина обласних держадміністрацій не готові навіть організаційно до роботи із ЕЦП. Ще у 2004 році Кабінет Міністрів зобов’язав їхніх керівників розробити та затвердити порядок надання їхнім працівникам права застосування ЕЦП, ведення обліку, зберігання та знищення їх особистих ключів тощо (постанова № 1452 від 28.10.2004).
     «Дуже прикро, що Одеса та Одеська область не прогресує. Робиться все, щоб спростити життя держслужбовцям, а вони все одно продовжують сидіти в купі паперів і жалітись на нестачу часу»  прокоментував науковий співробітник Інституту Політичної Інформації Пудіч Сергій
    Лише п’ять ОДА чітко зазначили, що вони мають подібний Порядок (Волинська, Дніпропетровська, Кіровоградська, Луганська та Хмельницька).
       «Ці факти свідчать про те, що переважна більшість державних замовників на місцевому рівні не зможуть проводити обов’язкові електронні аукціони із початком нового року. Це створює серйозний ризик зриву закупівлі життєво необхідних товарів, робіт та послуг. Оскільки до категорії місцевих замовників також відносяться лікарні, школи, дитячі садки, відповідні управління освіти або охорони здоров’я тощо», зазначив директор ЦПСА Віктор Таран.
      Дослідження проводилось експертами Центру Політичних Студій та Аналітики та Інститутом Політичної Інформації протягом жовтня-листопада 2012 року шляхом розсилання інформаційних запитів до органів місцевої влади, а саме: 25 облдержадміністрацій, 25 міських рад обласних центрів, 50 районних державних адміністрацій та 50 органів місцевого самоврядування інших міст України (відбір у довільному порядку).
     Так, тринадцять ОДА відповіли, що ЕЦП не впроваджено в їхню роботу: Вінницька, Донецька, Житомирська, Львівська, Одеська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Рівненська, Тернопільська, Черкаська та Чернігівська обласні держадміністрації та Рада Міністрів АРК. Дві ОДА взагалі не дали відповідей (Чернівецька та Миколаївська).
      Десять ОДА зазначили, що хоча б одне управління або апарат ОДА мають ЕЦП. Серед них: Дніпропетровська, Закарпатська, Луганська, Харківська та інші адміністрації.
    Подібна ситуація спостерігається в органах місцевого самоврядування обласних центрів. Більше половини міських рад обласних центрів не мають ЕЦП. Це чотирнадцять рад: Луцька, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Черкаська та Чернігівська.
    Десять міських рад мають хоча б один посилений сертифікат ЕЦП. Серед них ради міст: Сімферополя, Вінниці, Донецька, Ужгорода, Запоріжжя, Херсона, Чернівців тощо. Одна міська рада взагалі не надала відповіді  (Рівне). 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *