Навчання офіційних спостерігачів на виборах Президента України 2014 року

Центр підтримки громадських ініціатив та Інститут Політичної Інформації у рамках проекту «Навчання офіційних спостерігачів на виборах Президента України 2014 року» проводитиме навчальний тренінг «Офіційні спостерігачі на виборах Президента України 2014:  правовий статус, права та обов’язки». 

Тренінг проводитиметься з метою підготовки кваліфікованих офіційних спостерігачів за виборами Президента України у травні 2014 року. Ціллю навчального заходу є підвищення рівня обізнаності фахових спостерігачів зі своїми правами і обов’язками та захист виборчого законодавства від можливих його порушень  задля недопущення фальсифікації виборів.

Навчання проводиться безкоштовно. Учасники матимуть змогу отримати навчальні матеріали, передбачені кавові перерви.
Програма тренінгу
«Офіційні спостерігачі на виборах Президента України 2014:
 правовий статус, права та обов’язки»
Реєстрація учасників.
Сесія 1. Суть спостреження. Новели виборчого законодавства. Статус та повноваження офіційних спостерігачів. Правильне облаштування виборчої дільниці.  Робота зі списками виборців. Голосування за місцем перебування виборців.. Найбільш небезпечні методи фальсифікації.
Лекція: розв’язування проблемних ситуацій.
 Перерва на каву
Сесія 2. День голосування. Підрахунок голосів, встановлення підсумків голосування. Фіксування та оскарження порушень виборчого законодавства. Оформлення документів при виявленні порушення.
Лекція, робота в групах: розв’язування проблемних ситуацій.
Рольова гра: Підрахунок голосів

За підтримки National Endowment for Democracy (NED) та Міжнародного Республіканського Інституту(IRI).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *